У Београду је, у 91.години, преминуо Стеван Лабудовић, доајен југословенског филмског сниматељства и заслужни грађанин Народне Демократске Републике Алжир. Стеван Лабудовић је рођен 28. децембра 1926. године у Беранама, гдје је завршио основну школу. Гимназију је похађао у родном граду, матурирао је у Смедеревској Паланци. Као десетогодишњак је почео да се бави фотографијом. Послије завршене филмске школе почео је да ради у „Филмским новостима“ гдје је радио као филмски сниматељ све до пензионисања. Фотографисао је знамените личности и догађаје, био у пратњи предсједника Јосипа Броза Тита, пратио рад конференција Организације Уједињених нација у Њујорку, конференције Покрета несврстаних, и многе друге. Као лични сниматељ пратио је Тита у Бурми, Индији, Индонезији, Египту, Великој Британији, Етиопији и Сједињеним Америчким Државама. У родним Беранама направио је бројне записе и фотографије, међу којима је најзначајнија репортажа о посјети Урха Кеконена, предсједника Финске.

Међу великане филмске умјетности уврстио га је његов рад током Алжирске револуције. У Алжиру је боравио три и по године, гдје је направио огроман број филмских репортажа и фотографија о праведној борби ослободилачког покрета алжирског народа.

За огроман допринос и заслуге за побједу револуције добитник је најзначајнијих војних и државних одликовања НДР Алжира, и један од најцјењенијих пријатеља Алжира, о чему свједочи и кумство са Хуари Бумедијеном, бившим предсједником Алжира, те дугогодишње пријатељство са Абделазизом Бутефликом, садашњим предсједником Алжира. Стевана Лабудовића, свог националног хероја, Алжир није заборавио. Његова камера, оригинални филмови и фотографије изложени су у Историјском музеју у Алжиру, у Сали великана, и у Војном музеју. 2007.године постаје добитник Плакете захвалности за рад. Национални архив Алжира је утврдио да је током свог рада Стеван Лабудовић снимио 83 километра филмске траке, 27 филмова и 274 фотографије, из периода 1959-1962. године.

Поводом Сретења, државног празника Републике Србије, 2017.године, предсједник Републике Србије, Томислав Николић одликовао га је сребрном медаљом за заслуге у култури и јавним дјелатностима. Добитник је највишег општинског признања, Награде „21.јул“, Општине Беране, као и највишег општинског признања за 2016. године градске општине Раковица у Београду, гдје је живио више од 50 година.

И као пензионер, наставио је своја истраживања, као што је фотографисање Српског војног гробља Првог свјетског рата у Алжиру. Једну од изложби на ову тему, приредила је ,у холу Народне скупштине Републике Србије, и предсједница Маја Гојковић.

Један је од иницијатора и оснивача Друштва пријатеља Алжира у Београду.