Представа „Лице“, настала по тексту Александра Галина, а у режији Зорана Ракочевића, сјутра ће у 20.00 часова имати премијеру на сцени Центра за културу. Једну од улога у представи тумачи 24-годишња академска глумица, Беранка Маша Лабудовић, док је продуценткиња такође наша суграђанка, студенткиња ФДУ на Цетињу Јелена Шошкић.

Премијера представе "Лице" са Беранком Машом Лабудовић у ЦЗК-у

Овај позоришни комад, рађен у продукцији Центра за културу, говори о губљењу човјековог идентитета пред немилосрдним налетом сумњивог капитала.

„Наводи нас да се запитамо какво је то наше, заједничко “лице”, шта смо постали, да ли нам је лице само параван или носећа суштина нашег бића“, казао је редитељ Зоран Ракочевић.

Маша Лабудовић тумачи лик Олге. Каже у овом разговору да су представу спремили за мање од мјесец дана, као и да први пут игра у свом граду.

„Рад са колегама на представи „Лице“ је дивно искуство. У представи играм Олгу, жену која је оставила мужа, а која му се враћа након пет година јер схвата да љепота долази искључиво из унутрашњости“, наводи Маша.

Улоге у представи играју још Ђорђије Татић, Данило Лончаревић и Вања Јовићевић.

Сценографију и костимографију потписује Иванка Вана Пелевић.

Овај позоришни пројекат финансиран је уз помоћ средстава обезбијеђених путем Конкурса за реализацију програма „Развој културе на сјеверу“ Министарства културе, подршку Општине Беране, као и компанија Нови дом Симпо и Обућа Миња.

Беранска публика ће моћи да погледа представу и 26. децембра, када ће бити репризно извођење.