Запослени у Регионалном бизнис центру, представници  пројектног тима и предузетници са сјевероистока Црне Горе су боравили у студијској посјети бизнис инкубатору у Сежани, Словенија.

Током посјете су се упознали са начином рада сежанског бизнис инкубатора који постоји већ 25 година. Посебно је било корисно видјети  начин на који овај инкубатор сарађује са локалном самоуправом, организује помоћ новим предузетницима, као и чути искуства предузетника који су започели бизнис у инкубатору, а сада потпуно самостално воде посао

Студијска посјета је реализована у склопу пројекта „Успостављање регионалног бизнис центра са бизнис инкубатором на Сјевероистоку Црне Горе“ који Општина Беране реализује  у партнерству са Општинама Плав, Андријевица, Рожаје и Бијело Поље и Регионалном развојном агенцијом за Бјеласицу, Комове и Проклетије,
Вриједност пројекта је 630.353,92 €, од тога Европска унија финансира 484.866,92 €, Влада Црне Горе 76.489,00 €, остало је учешће партнерских општина .
Општи циљ пројекта је друштвено-економски развој и повец́ање конкурентности у овом региону, кроз развој пословног сектора, док је специфични циљ јачање микро, малих и средњих предузећа кроз одрживу међуопштинску сарадњу у наведеним општинама.
У бизнис зони „Рудеш“ реконструисан је и опремљен објекат за потребе Регионалног бизнис центра и бизнис инкубатора. Објекат од 1000 м2 намијењен је за почетнике у бизнису. Пројектом се реализује и обука запослених у инкубатору како би се створили предуслови да почетници у бизнису реализују своје пословне идеје.

DSC_0068 (Medium) DSC_0081 (Medium) DSC_0283 (Medium)