У Варшави (Пољска) је од 28. марта до 1. априла одржана Европска атлетска конференција високих перформанси, у организацији Европске атлетске федерације.

У раду конференције, а у својству представника Атлетског савеза Црне Горе, учествовао је савјетник у ресорном секретаријату за спорт Општине Беране, Драгоје Рајковић. Подсјетимо, он је уједно бивши атлетски репрезентативац, тренер у АК „Лим“ (Беране) и члан управног одбора Тренерске организације АСЦГ.

Конференција у Варшави је била јединствена могућност да се размијене искуства и идеје са колегама из читаве Европе, из 50 држава, истакао је.

„Конференцију је отворио и затворио потпредсједник Европске атлетске федерације Добромир Карамаринов. Главне теме су биле стварање најповољнијих услова за врхунске резултате, затим односи са јавношћу, исхрана спортиста и превенција повреда, адаптација и опоравак… Било је ријечи о комуникацији и вјештини управљања тимским радом“, казао је Рајковић и додао да су учесници били организовани по групама, те су кроз размјену искустава могли конкретније да приступе проблематици поменутих тема.

„Од познатих предавача издвојио бих Карина Торнеклинта (главни тренер и вођа националног тима Шведске), Пјотира Хачека (вишеструки освајач олимпијских медаља и представник Атлетксог савеза Пољске), затим Вики Хајтона, Марка Васића, Биљану Даничић (пр Иване спановић) и друге“, рекао је наш представник и нагласио на крају:

„Као основ добрих резултата закључак је да је неопходна јака инфраструктура, организовани клубови са стабилним управама, школовани тренери, бенефити за врхунске резултате, као и атлетски кампови за атлетичаре који имају резултате за високе домете“.