Представници УНИЦЕФ-а у Црној Гори и делегације из Сједињених америчких држава посјетили су ЈУ “Дневни центар за дјецу и омладину са сметњама и тешкоћама у развоју” и том приликом разговарали са директором ове установе Милошем Бракочевићем и потпредсједником општине Беране др Зораном Марсенићем.

Посјету америчке делегације организовао је Фонд Уједнијених нација који се бави прикупљањем средстава за рад УНИЦЕФ-а у цијелом свијету, са циљем да се њихови чланови управног одбора и донатори из САД-а упознају са радом УНИЦЕФ-а у Црној Гори, потребама становништва, те начином на који ова међународна организација подржава спровођење радних реформи са посебним акцентом на поштовање права дјетета.

По ријечима директора Милоша Бракочевића, веома је значајно што је дошло до ове посјете, чиме је омогућено да се гости упознају са радом и активностима Дневног центра у Беранама.

“Дневни центар је почео са радом 2013. године. Оснивач је Општина Беране. У нашој установи су запослена 24 радника, док се у њему налазе 22 корисника. Од када бораве у Центру, код дјеце су примијећени позитивни резултати и побољшања. Имамо комплетан стручни тим који је прошао адекватну обуку за рад са дјецом са посебним потребема”, истако је и он додавши да рад ове установе карактеришу бројна дешавања и манифестације у којима учествују њихови корисници.

Ида Фердинанди, координаторка програма у програму дјечје заштите у УНИЦЕФ-у Црне Горе, нагласила је да је ова посјета спроведена у склопу редовних активности њихове организације и истакла да су гости из САД-а задовољни услугама које су пружају корисницима Дневног центра, односно са услугама које они имају у овој установи.

У директном разговору са корисницима, родитељима и стручњацима који раде у овој установи, представници УНИЦЕФ-а и америчке делегације су имали прилику да чују на који начин Дневни центар у Беранама, помаже корисницима и њиховим породицама.

Гости су за кориснике обезбиједили и симболичне поклоне.