Потпредсједник Општине Свето Митровић са сарадницима разговарао је са представником словеначке фабрике за производњу индустријске, уличне и путне расвјете ,,Lumenia“ Владимиром Марковићем и његовим пословним партнером, представником фирме ,,Erlang“ Марком Павлићевићем.

Локална управа у циљу уштеде утрошка електричне енергије за уличну расвјету тежи да побољша систем расвјете на подручју града и приградских насеља, истакао је потпредсједник Митровић. Пошто се ради о великом подухвату формиран је тим који има задатак да изнађе најбоље рјешење када је систем јавне расвјете у Беранама у питању, казао је он и захвалио се гостима на понуди за пословну сарадњу.

,, Lumenia“ је фабрика која се бави производњом лед индустријске, уличне и путне расвјете и водеће је компанија у региону по технологији, иновативности и квалитету производа и услуга. Посједује добре референце и престижне лиценце за пословање. Владимир Марковић, представник словеначке компанинје, казао је и то да је компанија спремна да уради пилот пројекат у Беранама, који ће на најбољи начин показати исплативост и квалитет лед технологије, када је јавна расвјета у питању.

Састанку је присуствовао и директор Агенције за инвестиције и развој Миро Вешовић са сарадницима.