Секретар Секретаријата за пољопривреду, туризам и водопривреду Божо Премовић са својим сарадницима Горданом  Михаиловић и Александром  Голубовић, посјетили су пољопривредне произвођаче-малинаре и откупне центре.

Обиђено је око 30 малињака и 2 откупна центра.

Из ресорног секретаријата су истакли да  је приликом посјете малинара и малињака констатовано да је принос био на завидном нивоу и да ове године нису имали проблем са откупом малина.

„Пољопривредни произвођачи-малинари били су задовољни цијеном од 1,25€ која је била на почетку бербе, док је након одмицања бербе дошло до повећања, када је цијена   износила  1,35€. У формирању цијене учествовала је Општина Беране од чега је Општинска субвенција износила 10 ц/кг малине.

Малинари су задововољни како са амбалажом тако и са исплатом откупљивача на лицу мјеста, једини проблем је био са радном снагом (берачима)“, казао је секретар ресорног секретаријата Божо Премовић.

Општина Беране ће и у наредном периоду  помагати пољопривредне произвођаче-малинаре, како би  се повећале површине засада малине на теритоији наше општине.