Предсједник општине Беране Драгослав Шћекић са сарадницима присуствовао је свечаности коју је поводом поводом почетка нове школске године уприличила Основна школа ,,Вук Караџић“.  Предсједник Шћeкић комплете кљига је уручио првацима, а уџбеници обезбијеђени за свих девет разреда,

Предсједник Шћекић пожелио је срећу првацима, њиховим родитељима и просвјетним радницима у новој школској години. Пожелио је ученицима да у свом будућем школовању добре резултате из свих наставних предмета и добро владање.

„Ово је четврта година за редом како берански основци добијају бесплатне уџбенике. Сматрамо да нема веће ни приоритетније ствари од ове, јер ако створимо услове за квалитетно образовање, наш развој ће бити бржи и ефикаснији. Као предсједник Општине био бих посебно срећан да локална управа за ову сврху убудуће издваја већа средства, само да број уписаних ђака у школама буде што већи. Јер дјеца су наша будућност“-  истакао је  предсједник Шћекић.

Присутне на свечаности поздрави је и директор школе Живко Шекуларац: „Част ми је и задовољство да вас у име установе на чијем сам челу поздравим и подијелим са вама овај дан , који нам је свима посебно значајан. Посебно ми је драго што са нама радост овог тренутка и дана дијели и први човјек Општине.    Храбрим малим људима данас се отварају наша врата у свијет знања. Вама родитељима рађају се нове наде и очекивања. А пред нама је одговорност да још једну генерацију поведемо правим путем, научимо словима и бројевима, дружењу и кроз игру знању и одрастању .

Представници локалне управе су данас пожељели срећан почетак школске године ученицима у 14 беранских основних школа. Предсједник СО Беране Горан Киковић је био у подручном одјељењу Основне школе „Радомир Митровић“ у Дасићима. Потпредсједници, секретари и службеници су обишли школе у градском и сеоским подручјима.

Подсјећања ради, Општина Беране четврту годину заредом за ученике основних школа са подручја општине обезбјеђује бесплатне уџбенике. Прве године су комплете уџбеника добили прваци, наредне ученици до четвртог разреда, док су прошле године овом активношћу локалне самоуправе обухваћени сви основци, од првог до деветог разреда, што је случај и ове године.

За ову намјену Општина Беране је буџетом опредијелила 50 хиљада евра.