У периоду од 10 – 23. септембра у Народној Републици Кини је одржан семинар за представнике локалних и националних институција као и представника Малих и  средњих предузећа (МСП) из Црне Горе на тему “Развој малих и средњих предузећа“.

Семинар је спонзорисан и организован је од стране Министарства економије Републике Кине и АИБО центра (Academy for International Business Officials). Представници делегације Црне Горе су у периоду трајања семинара похађали предавања у Пекингу и били дио студијског путовања у Шангај, након чега су додијељени сертификати на завршној церемонији које су учесницима уручили замјеник директора АИБО-а гдин Жу Лиугуи и Амбасадор Црне Горе у Народној Републици Кини господин Бранко Перовић.

Поред представника Општине Беране Менаџера Дарка Стојановића и савјетнице у Служби менаџера Маје Гаровић, делегацију Црне Горе су чинили  и представници МСП сектора Црне Горе, Општине Пљевља, Никшић и Цетиње, Завода за запошљавање, Дирекције за развој малих и средњих предузећа, Министарства финансија, Секретаријата за законодавство и Пореске управе.