У радној посјети Општини Беране боравили су данас представници Министарства економије Миодраг Латковић и Милена Јоветић, УНДП-а Џенана Шћекић и консултант Томислав Нововић.

Циљ посјете је размјена искустава и презентација нацрта измјене Правилника о методологији за израду Стратешког плана развоја локалне самоуправе, који је сачињен анализом и прикупљеним информацијама о досадашњим искуствима у процесу израде Стратешког плана на локалном нивоу. Нацрт измјене Правилника сачињен је као поједностављен документ који је такав и у фази реализације, односно спровођења, казао  је консултант Нововић.

Предсједник Општине Беране Драгослав Шћекић истакао је да Општина нема примједби на припремљени докимент, али је затражио од представника Министарства да држава пружи подршку пројектима које кандидује или спроводи општина, како административне баријере не би кочиле значајне пројекте и инвестиције, а све у циљу њихове брже реализације .

Потпредсједник Раде Кљајић и менаџер Дарко Стојановић су такође дали позитивне инпуте на Нацрт измјене Правилника  и истакли значај да радна група за израдуПлана буде састављена од више субјеката: општинских органа, предузетника, удружења, НВО сектора, државних органа и др.