У радној посјети општини Беране данас су боравили високи представници Инвестиционо-развојног фонда Црне Горе на челу са извршном директорицом др Иреном Радовић. У разговору са предсједником Општине Беране, Вуком Тодоровићем, потпредсједницима Дамјаном Ћулафићем и Младеном Премовићем, као и њиховим сарадницима, разматране су следеће теме: Кредитирање пројеката путне инфраструктуре; Репрограмирање обавеза у електроенергетском сектору, које се односе на ДОО „Бенерго“ Беране; Кредитирање пројеката из области канализације и комуналних услуга;  Финансирање израде пројектне документације; Репрограм постојећих обавеза и Набавка потребне механизације.

Према ријечима предсједника Тодоровића, Општина Беране тренутно ради на око 50 инфраструктурна пројекта, који се налазе у различитим фазама зрелости. Главни изазови са којима се Општина Беране суочава, када је ријеч о улагањима у инфраструктуру, израду пројектне документације  и др,  како је казао,  јесу финансијска нестабилност и велика дуговања локалне самоуправе по разним основама.

Извршна директорица Радовић изразила је спремност Инвестиционо-развојног фонда Црне Горе за сарадњу у будућем периоду, у оквиру својих надлежности и правних оквира.

Радовић је истакла да Инвестиционо-развојни фонд Црне Горе, као државна развојна институција, кроз своје програме подршке доприноси расту и развоју црногорске економије у цјелини, са посебним акцентом на стварању предуслова за побољшање пословања црногорске привреде. Један од циљева Фонда је подршка реализацији инфраструктурних пројеката, као што су пројекти водоснабдевања, третмана отпадних вода, заштите животне средине и слично, али и подстицање пројеката од локалног, регионалног и државног значаја.

Спремност за сарадњу са општином Беране изразили су и Велизар Калуђеровић, предсjедник Одбора директора ИРФ-а, Ђуро Кажић, руководилац Службе за кредите и гаранције и Ана Смиљанић, руководилац Службе за планирање, анализу и извjештаје.

Састанку су испред Општине Беране присуствовали: Бојан Радошевић, секретар Секретаријата за финансије и економски развој, Драган Киковић, В.Д. директора ДОО „Бенерго“ Беране; Милан Лекић, В.Д. директора ДОО „Комунално“ Беране; Миро Вешовић, директор ДОО „Агенција за изградњу и развој Берана“, Марко Лалевић, менаџер Општине Беране, Небојша Бабовић, директор Регионалног бизнис центра, Милош Раичевић, помоћник директора ДОО „Агенција за изградњу и развој Берана“, Рада Барјактаровић, савјетница  у Секретаријату за привреду, развој и инвестиције и Ирина Зечевић, шефица ПР Бироа.