Резултати пројекта „Montenegro for you”, у организацији студентске организације AIESEC и подршке Бироа за економску сарадњу и подршку бизнис заједници Главног града Подгорица, Министарства културе, Националних паркова Црне Горе, Министарства туризма и одрживог развоја, Локалне туристичке организације Котор, 13.јул Плантажа, Општине Беране и Пријестонице Цетиње, данас је представљен јавности у мултимедијалној сали КИЦ-а „Будо Томовић“.

Пројекат је окупио стране студенте из 13 земаља свијета који су истраживајући Црну Гору креирали материјал који се може искористити у промотивне сврхе и употпунити туристичка понуду наше земље. Материјал је прибављен у виду фотографија, видео записа и чланака, а собзиром на остварене резултате срећни смо да кажемо да је испуњен циљ пројекта.

Шеф Бироа, Владимир Рајчић је том приликом изјавио да му је изузетна част што је Главни град наставио успјешну сарадњу са организацијом AIESEC. По његовим ријечима, ово је врло интересантан пројекат путем којег су страни студенти имали прилику да се упознају са туристичком понудом Главног града, и да га додатно радује што су њихови утисци позитивни и што ће их пренијети својим пријатељима у земљама из којих долазе. Студенти су оставили одређење сугестије, које ће како наводи Рајчић, град сагледати и покушати да искористи у циљу побољшања туристичке понуде. Изразио је наду да ће се сарадња Бироа и AIESEC-а наставити и у наредном периоду на опште задовољство свих младих људи.

Марко Батрићевић, Одјељење за развојне пројекте у урбанизму и архитектури, Министарство одрживог развоја и туризма, рекао је да је у оквиру Програма подстицајних мјера у области туризма за 2016/2017. годину, а у складу са Јавним позивом за подношење захтјева за добијање подршке у оквиру Мјере V – туристичка валоризација и афирмација културног насљеђа Црне Горе, Министарство одрживог развоја и туризма подржало је шест пројеката, међу којима и Пројекат „Montenegro for you“ у организацији НВО AIESEC Crne Gore. Након презентације успјешно реализованог Пројекта „Montenegro for you“ који се по први пут организовао у Црној Гори, са задовољством може рећи да су оправдана њихова очекивања и да ће пројекат допринијети унапређењу туристичке понуде наше државе. Значај овог пројекта огледа се и у ангажовању великог броја младих људи из различитих крајева свијета, који ће по повратку у своју земљу промовисати културно благо и љепоте Црне Горе. На овај начин унапрјеђујемо имиџ Црне Горе као важне туристичке дестинације у свијету. Сходно наведеном, Министарство одрживог развоја и туризма ће и у наредном периоду наставити да подржава све квалитетне пројекте и програме који афирмишу културно насљеђе Црне Горе, посебно када идеје и инцијативе долазе од стране младих, одговорних и креативних људи који желе допринијети како економском, тако и цјелокупном развоју наше државе.

Такође ријеч је имао и представник Министарство Културе, Илија Суботић, који је рекао да су Министарство Културе и установе из њихове надлежности са задовољством подржале пројекат „Montenegro for you“. Стога су страни студенти били у прилици да упознају дио богатог културног наслеђа, те кретања у домену савременог културног и умјетничког стваралаштва.На темељу бројних искустава у Црној Гори, вјерује да ће страни студенти преносити добар глас о нашој држави, као атрактивној културно туристичкој дестинацији.

Општина Беране и њихов представник Небојша Бабовић, препоручује AIESEC више као други стуб образовања, него као  НВО. Учешће у пројекту Montenegro for you су видјели као шансу да млади људи из иностранства направе нову презентацију туристичке понуде града, а с друге стране да млади из Берана кроз дружење с практиканима прошире видике и најављују наставак сарадње.