Директор предузећа „Водовод и канализација“ Вуко Тодоровић и пројект менаџер Општине Беране Маја Пешић, присуствовали су у Будви дводневној радионици на тему “Могућности финансирања општинских развојних пројеката”, коју су организовали Заједница општина Црне Горе и Удружење водовода Црне Горе, а у оквиру пројекта “Регионална мрежа за развој капацитета (РЦДН) у области водоснабдијевања и третмана отпадних вода у југоисточној Европи”.

Циљ радионице је био да се представе могуцћности финансирања општинских развојних пројеката, са нагласком на пројекте у сектору водоснабдијевања и третматна отпадних вода, како би се повецћала ефикасност и ефективност и унаприједили капацитети локалних самоуправа и водоводних друштава за добијање финансијских средства за имплементацију пројеката у овој области.

На радионици је првог дана говорио Рефик Бојаџић, генерални секретар Заједнице општина Црне Горе, који је изразио задовољство због организовања овакве радионице за представнике јединица локалне самоуправе и водоводних друштава.

Представљени су и резултати Мреже општинских пројект менаџера, као и успостављање и функционисање Фонда за подршку општинским пројектима који се финансирају из донаторских средстава (Rivolving fond).

Радионици су присуствовали чланови Мреже општинских пројект менаџера, представници водоводних друштава, као и представници ресорног министарства и других релевантних институција у сектору вода из Црне Горе.