Предсједник општине Драгослав Шћекић је током викенда боравио у Београду гдје се састао са представницима Удружења Васојевића, проф. др Милијом Зечевићем, ректором Европског универзитета у Београду, и др Луком Кастратовићем, генерал – мајором у пензији.

Предсједнику Шћекићу је овом приликом уручена повеља Европског универзитета за допринос развоју не само општине Беране, него и цијеле Црне Горе.

На састанку је било ријечи о заједничким активностима Општине Беране и Беранаца који живе и раде у Београду, односно Србији. Сходно томе, постигнут је договор да се током септембра мјесеца организује догађај под називом „Вече Берана у Београду“ као што је то случај био прије неколико година у Коларчевој задужбини. На тај начин ће се додатно учврстити и унаприједити везе Васојевића са родним крајем. Такође је констатовано да је утицај људи који су поријеклом одавде значајан на општа дешавања и прилике у Србији.

На крају је саопштено да ће за одређен број оних који желе да похађају овај универзитет бити омогућен бесплатан упис прве године основних академских студија, а исто важи и за оне на мастер студијама.