Предсједник Општине Вуко Тодоровић угостио је данас ученикa четвртог разреда Гимназије „Панто Малишић“, Алексу Јаничића, побједника престижног такмичења на којем су наступили најбољи црногорски интерпретатори ауторске поезије и прозе до 18 година. Предсједник Тодоровић честитао је на успјеху и казао да се беранска општина поноси талентованим младим људима, који су најбољи амбасадори нашег краја.


Свој талентованој дјеци, жељној успјеха и нових знања и искустава, како је казао потредсједник Дамјан Ћулафић, локaлнa самоуправа биће сигуран партнер.


Професорица Гимназије ,,Панто Малишић“ Љерка Петковић, није крила задовољство успјехом Јаничића, који је према њеним ријечима, одличан ђак и одговоран и талентован средњошколац, који лијепо пише како прозу тако и поезију.


Финално вече такмичења, које реализује Интернационална културна асоцијација (ИКА) у склопу манифестације “Афирмишимо младе црногорске књижевне ствараоце до 18 година”, одржано је на Цетињу. Тада су се на једном мјесту нашли побједници, најбољи интерпретатори ауторске поезије из 24 црногорске општине, а најбољи од њих је био представник Берана и Гимназије “Панто Малишић” Алекса Јаничић. Такмичење је одржано у великој сали Бизнис центра на Цетињу, у сарадњи са Секретаријатом за образовање, спорт и младе Пријестонице.