Унапређење саобраћајне инфраструктуре на сеоском подручју у нашој општини реализавано је захваљујући посланици Јелени Божовић, чији су амандани постали саставни дио државног буџета за 2023. годину. Усвојеним амандманима, унапријеђена је саобраћајна инфраструктура на Цмиљевици (Локве), у Калудри, Велиђу (засеок Луке) и Главацама. Кроз усвојене амандмане у наредном периоду реализоваће се још два значајна пројекта, у вриједности од 3,5 милиона еура, који се тичу водоснабдијевања , и то изградња водовода на Бучу (500 000 еура) и пречишћивача питке воде на градском водоводу (3 милиона еура). 300 000 еура из капиталног буџета опредијељено је за реконструкцију Спомен комплекса Јасиковац, која се такође очекује у будућем периоду.

Захваљујући усвојним амандманима посланице Божовић, асфалтиран je путни правац који води према скијалишту Локве у дужини од 1250 метара. Акцији aсфалтирања овог путног правца придружили су се и појединаци и Општине Беране па је поменути правац саниран у укупној дужини од 1800 метара. Санација овог путног правца велики је корак ка унапређењу путне инфраструктуре на Цмиљевици, која је препозната као јак потенцијал за развој зимског туризма на сјеверу Црне Горе.


Асфалтирани су путни правци у Калудри у дужини од 2 км, 650 м у Велиђу, засеок Луке, у Главацама асфалтирано је 3 км пута, саниран 1 км постојећег путног правца и изграђен један мост.

Предсједник Општине Вуко Тодоровић, захвалио се посланици Божовић на сарадњи, захваљујући којој је, за нашу општину обезбијеђен вишемилионски новчани износ за пројекте од важности за унапређење инфраструктуре и развој града.

Посланица Божовић је истакла да ће и за наредну годину, у сарадњи са Општином Беране, предложити кроз амандмане да се значајна средства издвоје за сјевер и Беране, у циљу просперитета и унапређења живота грађана.