На недавно одржаном Државном такмичењу у знању, које је организовао Испитни центар Црне Горе, ученици Гимназије „Панто Малишић“ остварили су одличне резултате. Тим поводом предсједник Општине Беране Вуко Тодоровић и потредсједник Дамјан Ћулафић угостили су ученике Анела Мемића, Машу Милићевић и Марјану Алексић,  директора Гимназије Драгана Бубању и професоре Сању Вешовић, Павла Нововића и Марка Радојевића.

Предсједник Тодоровић и потпредсједник Ћулафић честитали су гимназијацима на постигнутим резултатима и истакли да су заправо они најбољи амбасадори нашег града.

Директор гимназије Драган Бубања захвалио је локалној самоуправи нa пријему, као лијепом гесту којим се талентованој дјеци из Берана даје подстрек за будуће активности и стицање нових знања и резултата. Он је нагласио да су и остали ученици остварили завидне резултате и ушли у топ десет у областима из којих су се такмичили.

Анел Мемић,  ученик трећег разреда, освојио је прво мјесто из биологије, док је прво мјесто из руског језика освојила Марјана Алексић, ученица трећег разреда. Мaша Милићевић, ученица другог разреда, је на Првенству Црне Горе у бесједништву, освојила друго мјесто.

Из Гимназије ,,Панто Малишић” је раније саопштено да постигнути резултати говоре у прилог чињеници да ученици Гимназије стичу квалитетна и свеобухватна знања која им омогућавају да буду и те како конкурентни, како на такмичењима на различитим нивоима и из разиличитих области која се организују током њиховог школовања, тако и на студијама – након завршеног гимназијског образовања.