ПРЕДСЈЕДНИК СО БЕРАНЕ ГОРАН КИКОВИЋ РАЗГОВАРАО СА САВЈЕТОМ МЛАДИХ ОПШТИНЕ БЕРАНЕ О ПОЛОЖАЈУ МЛАДИХ У БЕРАНАМА

 

Предсједник СО Беране Горан Киковић, разговарао је са руководством Савјета младих Општине Беране, у саставу: предсједник Савјета младих Горан Лалевић и чланови Кристијан Матковић и Александар Цимбаљевић. Повод разговора је било упознавање предсједника СО Беране са улогом и значајем Савјета младих, досадашњим радом и активностима као и будућим планом рада.

У уводном излагању предсједник Савјета младих се захвалио на пријему, резимирао је досадашњи рад Савјета младих и предочио планове за будући рад. На састанку је истакнуто да је сарадња СО Беране и Савјета младих битна, да су направљени почетни кораци и да ће у наредном периоду та сарадња бити подигнута на већем нивоу. Савјети добијени од предсједника СО Беране представљају јасне смјернице за наредни рад Савјета младих Општине Беране истакао је Горан Лалевић, предсједник Савјета младих општине Беране.

Предсједник СО Беране Горан Киковић је истакао значајну улогу Савјета Младих и исказао спремност да се у наредном периоду заједно са Савјетом младих и ресорним секретаром уради Акциони план за младе, којег ће усвојити Скупштина. Он је исказао и спремност за друге видове сарадње и отвореност локалног парламента када су у питању сви проблеми младих као и њихово рјешавање.

На састанку је разговарано о проблемима болести зависности код младих, њихово рјешавање у наредном периоду као и о учинку локалне власти у том правцу. Истакнуто је да се студентске стипендије од стране општине измирују предвиђеном динамиком, да је се све више води рачуна о положају дјеце и омладине и да ће у наредном периоду Скупштина општине донијети низ одлука у том правцу, а једна је сада на јавној расправи која се тиче положаја жена на селу гдје ће мајке са троје и више дјеце добити одређену надокнаду.

На крају састанка обострано је закључено да Савјет младих има значајну улогу у вођењу политике за младе и побољшању услова живота младих у Беранама, наравно уз помоћ локалне самоуправе.

IMG_5113IMG_5112