Предсједник Скупштине општине Беране, Новица Обрадовић примио је делегацију Европске мреже организација за надгледање избора (ЕНЕМО).

Предсједник СО Беране примио делегацију за надгледање избора

На састанку су разматрана питања у вези са проблемима који се јављају у цјелокупном изборном процесу и мјерама које би  требало преузети ради отклањања истих.

Предсједник Скупштине је упознао представнике (ЕНЕМО) са низом нерегуларности,   осврнувши се посебно на злоупотребу државних ресурса представника Владе, као и руководиоца дргавних органа и установа, проблемима несређених бирачких спискова, неравноправног третмана опозиције у државним медијима, са случајевима куповине гласова, потенцирајући посебно случај прљаве кампање у вези са чином исцртавањем увредљивих графита, које су доживио осуду од свих политичких субјеката на власти и грађана наше општине.

Даље је истакао да су наведене нерегуларности пратиле све раније изборне циклусе, те да нису направљени ни најмањи помаци у откалњању истих, како би се створили услови за  фер и демократске изборе. Такође је истакао, да су раније посматрачке организације које су пратиле све досадашње изборне процесе благонаклоно гледале на све ове протусте и давале прелазне оцјене спроведених избора.

Представници (ЕНЕМО) су изразили жељу за организовањем још једног састанка на којем би се поново размотрила ова питања, а у циљу објективног праћења и надгледања предстојећег изборног процеса.

Предсједник СО Беране примио делегацију за надгледање избора