Предсједник СО Беране, Горан Киковић, је посјетио Народну Скупштину Републике Србије, гдје  су га примили предсједник Одбора за дијаспору и Србе у региону Народне  скупштине Републике  Србије,  мр Иван Костић и замјеник предсједника Одбора,  Миодраг Линт.  На састанку се разговарало о  идеји у вези формирања конзулата Републике Србије у Беранама.

kpzdlkxДомаћини су подржали иницијативу,  да се у Беранама отвори конзуларно представништво Републике Србије, која датира  још из времена када је предсједник Републике Србије, Томислав Николић, добио повељу почасног грађанина Берана у јулу 2015.године.

Костић је обавијестио предсједника Киковића,  да је о овој идеји упознао Министарство иностраних послова Републике Србије и  Одбор за дијаспору и Србе у региону, Народне скупштине РС, као  и да ће поводом тога одржати сједницу Одбора, на којој ће се одредити према овој иницијативи  и предлог прослиједити Влади Републике  Србије,  која је и надлежна да донесе коначну одлуку.

Учесници састанка су сагласни,  да би отварање конзулата Републике Србије  у Беранама,  било од огромне користи,  не само за грађане Берана, већ  и у интересу унапређења односа  држава,  Црне Горе и Републике Србије.