Предсједник СО Беране Новице Обрадовића најоштрије је осудио исписивање графита у градским насељима у којима претежно живе наши суграђани Муслимани и Бошњаци.

Предсједник СО Беране осудио исписивање графита: Очекујемо да буду ухапшени виновници овог ужаса

Саопштење преносимо интегрално:

„Као предсједник Скупштине општине Беране најоштрије осуђујем приземне покушаје изазивања међунационалних и међувјерских свађа и тензија подметањем графита чији садржаји нарушавају мир и мултиетнички склад какав имају Беране.

Дијелим мишљење готово свих грађанки и грађана, да су овакви графити мржње настали по задатку и са циљем покушаја изазивања страха, свађа и нетрпељивости међу грађанима. Управо због чињенице да је свакој Беранки и сваком Беранцу јасно о чему је ријеч и ко стоји иза оваквих недјела, могу констатовати да овакви покушаји нијесу успјели и да су осујећени чињеницом да су их грађани прозрели и презрели.

Беране су средина која његује мултиетнички, мултикултурални и мултивјерски склад толико снажно, да овакви приземни и непримјерени покушаји то не могу и неће нарушити. Беране су град сваког грађанина који у њима жива без обзира на вјеру или нацију.

Позивам на мир, јер је мир оно што нам је свима потребно да би могли изградити боље друштво, економски снажнију државу и бољи стандард за све грађане. Позивам надлежне органе да одмах предузму мјере из своје надлежности, приведу извршиоце овог недјела, открију налогодавце и њихова имена саопште јавности. Када већ без разлога хапсите мимере због статуса на друштвеним мрежама, очекујемо да одмах ухапсите виновнике овог ужаса“, стоји у саопштењу предсједника СО Беране Новице Обрадовића.