Предсједник Скупштине општине Беране Новица Обрадовић честитао је свим грађанима 21. јул, Дан општине Беране.

Предсједник СО Беране честитао грађанима Дан општине

„Поштоване грађанке и грађани општине Беране,

Цијенећи да су животи и здравље наших грађана на првом мјесту, као одговорно руководство, поштујући препоруке, због сложене епидемиолошке ситуације изазване Ковидом 19, ове године поводом Дана општине Беране 21. jула, неће се одржати свечана сједница СО Беране.

Иако се свечана сједница СО Беране неће одржати, осјећам потребу и обавезу да Вам се обратим.

Поштовани суграђани,

Историја је показала да само храбри и упорни људи, који знају да прате прогресивне визије, а наша историја нам говори, да на чврстим моралним, мултиетничким и прегресивним темељима, град Беране егзистира у Лимској долини од памтивијека. Ово је град који је сабрао далековиде и слободоумне горштаке, али и добронамјерне визионаре . 21. јул је датум који нас посебно обавезује и чијим обиљежавањем одајемо почаст нашим храбрим прецима који су постали узор многим генерацијама, како се бори и како се ради за слобуду своје земље.

Научили су нас да се на слободу не чека, већ да се слобода осваја, као што се освајају праве вриједности кроз рад и одговоран однос према времену у којем живимо, према друштвеној заједници и генерацијама које ће доћи.

Не тако давно, наша општина је била један од центара црногорске привреде. На свима нам је да препознавањем сопствених природних, пољопривредних и туристичких капацитета, и стављањем у погон људске и привредне инфраструктуре, ударимо снажне темеље за живот пун перспективе, а младима који одлазе са сјевера, дамо разлог више да своја знања употријебе за даљи развој своје заједнице.

Надам се да ћемо сложно успјети да се изборимо са свим изазовима са којима се у последње вријеме суочавамо, а није их мало. Прије свега, да заштитимо здравље наших грађана и наставимо са још интезивнијим улагањима у развој наше локалне заједнице, стварајући услове за бољи живот, на првом мјесту наше омладине, јер ако нам млади нараштаји оду, остаћемо у прошлости без визије о будућности, али исто тако да заштитимо и сачувамо темељне вриједности и наслеђе на којима почива не само наш град већ и земља у којој живимо. Поносан сам на Беранке и Беранце који су се одлучно супротставили Закону о слободи вјероисповијести.

С обзиром на тренутну ситуацију изазвану пандемијом, да се ове године не можемо традиционално окупити и свечано обиљежити овај историјски датум, у име СО Беране и у своје лично име, свим грађанима честитам 21. jул Дан општине Беране“, стоји у честитки предсједника СО Беране Новице Обрадовића.