Обрадовић позвао градоначелника Бањалуке да посјети Беране.

Предсједник Скупштине општине Беране Новица Обрадовић учествовао је на “Дунавском бизнис форуму” који се ове године одржао у Бањалуци.

Обрадовић се овом приликом састао са градоначелником Бањалуке Драшком Станивуковићем и менаџером града Бојаном Кресојевићем.

Позвао их је да посјете Беране са циљем успостављања сарадње са нашом општином.

Обрадовић је имао разговоре и са другим градоначелницима и предсједницима општина из региона.

Овај форум, 11-ти по реду, одржава се у земљама Дунавске регије, а основни циљ је размjена искустава локалних самоуправа за бољи, квалитетнији и успjешнији живот својих грађана.

Градоначелник Бањалуке поздравио је све присутне, укратко говорио о прошлости, садашњости и будућим плановима овог града.

„Ми смо град са великим и реалним плановима за унапређење Бањалуке, а исто то желим и вашим срединама. Да би смо све то урадили треба огроман рад, како нас челника локалних самоуправа, тако и свих суграђана. Ми смо задужбинари, јер иза нас остају плодови нашег рада, наша дjела” рекао је Станивуковић.

Током рада форума, одржано је више панела посвећених локалном развоју, дигитализацији локалних самоуправа, животној средини, путној инфраструктури, рурарлном туризму, на којима су говорили стручњаци из ових области, представници локалних самоуправа…

Организатори 11. Дунавског бизнис форума били су Град Бањалука, Развојна агенција Бањалука и компанија “Медиа инвент” из Новог Сада.