IMG_5021

 

Дана 11 маја 2015. Предсједник СО-е Беране Горан Киковић разговарао је са Немањом Лабаном, предсједником делегације младих Црне Горе у Европском парламенту младих о сарадњи и перспективи младих у Беранама.

 

Како је истакао између осталог предсједник Киковић :

-Општина Беране је заинтересована за бољу будућност и перспективу младих па је и формирала Савјет младих који је већ организовао неколико манифестација. Затим Општина има формиран и Секретаријат за спорт, културу, омладину и сарадњу са НВО, који ефикасно ради да побољша положај омладине у нашем граду. Надамо се да ћемо у наредном периоду заједнички радити да се побољшају услови живота и рада младих, да се заустави миграција становништва, поготову младих и да се млади и образовани враћају у свој завичај и са знањем и радом помогну напредак наше општине. СО-е Беране  ће увијек помагати све активности младих у нашем граду и сарађиваће са свим организацијама које афирмишу положај омладине у нашем друштву. -закључио је Киковић.

 

Немања Лабан, предсједник делегације младих Црне Горе у Европском парламенту младих је истако следеће:

-Заиста ми представља задовољство, што сам као предсједник делегације младих Црне Горе у Европском Парламенту младих, имао прилику да се састанем са предсједником Скупштине општине Беране, господином Гораном Киковићем и раговарали о проблемима и рјешавању истих. Такође, смо разговарали о заједничким пројектима који ће се тицати младих општине Беране, на којима ћемо заједно радити и презентовати у Европском Парламенту младих, самим тим и аплицирати за њихову реализацију, како би младим грађаним Берана учинили боље и љепше услове за живот, спорт и културу. Морам истаћи да сам наишао на велико разумијевање и сагласност од стране предсједника Скупштине када су у питању проблеми и циљеви младих. Овим састанком  се показује и добра сарадња локалне самоуправе са невладиним сектором, и тиме је јасно да је општина Беране отворена за сарадњу.- казао је на крају Лабан.