Ове године 2015. објележава  се 100 година од повлачења Српске војске преко Васојевића и Црне Горе и 90 година од посјете краља Александра Карађорђевића Васојевићима и Црној Гори. Сваке године Удружење ратних добровољаца 1912- 1918, њихових потомака и поштовалаца Беране  организује традиционалну манифестацију “Дани  сјећања на српске јунаке и добровољце- Беране 2015. “ Током два дана 10. и 11. oктобра 2015. у посјети Удружењу из Берана боравила је и делегација истоименог Удружења из Војвода Степе, том приликом делегацију је примио предсједник СО Беране Горан Киковић.

Он је том пригодном приликом добио на поклон слику предсједника Русије Владимира Владимировича Путина, од умјетника и члана Удружења из Војвода Степе Илије Мркајића.

Домаћина је поздравио предсједник Удружења ратних добровољаца 1912-1918, њихових потомака и поштовалаца из Војвођанског мјеста Војвода Степа Бранко Савић, који је говорио о значају ових и оваквих удружења која баштине слободарске традиције наших предака који су се кроз вјекове борили за слободу.

Гостима се на поклону захвалио предсједник СО Беране Горан Киковић, који је истакао и задовољство што се везе између два Удружења одржавају а сарадња продубљује, без обзира што су Беране и општина Нова Црња, којој припада мјесто Војвода Степа километрима далеко. Он је пожелио успјех у раду и Удружењу у Беранама и Удружењу у Војвода Степи, мјесту које је име добило по славном војводи Степи Степановићу. Он је истакао да је из ових крајева поријеклом и војвода Петар Бојовић, који је један од четири славне војводе из ослободилачких ратова од 1912-1918. године. Он је поздравио активности ових удружења која не заборављају своје претке, јер онај који заборави своју пришлост неће имати свијетлу будућност- истакао је Киковић.