На позив предсједника СО Колашин Александра Дожића, предсједник СО Беране Горан Киковић, боравио је 20. фебруара 2016. године у посјети СО Колашин.

Предсједник СО Беране Горан Киковић је овом приликом разговарао са домаћином, предсједником СО Колашин Александром  Дожићем, о будућој сарадњи Берана и Колашина, која је отпочела овом посјетом, а наставиће се и у наредном периоду у циљу размјене искустава у раду локалних парламената Колашина и Берана, као и сарадње  у  свим областима, прије свега културе,  а све у интересу грађана  ове  двије  општи-не, које  вежу пријатељство и  међусобни добросудсједски односи . 

Они су овом приликом истакли значај повезивања општина Беране и Колашин путним правцем Беране – Колашин. Навели су да се ради о значајном магистралном правцу, не само за Беране и Колашин и сјевер, него и за Црну Гору,  који ће боље  повезати сеоска и планинска подручја са Беранама, али и  читав сјевер Црне Горе са централним и јужним регионом. Предсједник СО Беране Горан Киковић је овом приликом позвао домаћина предсједника СО Колашин Александра Дожића да посјети СО Беране, што је и прихваћено.