Предсједник Скупштине општине Беране Новица Обрадовић упутио је честитку грађанима Берана и Црне Горе поводом 13. јула – Дана устанка и Дана државности.

„У име Скупштине општине Беране и у своје лично име, свим суграђанкама и суграђанима желим да упутим искрене честитке поводом 13. јула – Дана устанка и Дана државности Црне Горе.

На данашњи дан обиљежавамо два историјска датума – 13. јула 1941. је био општенародни устанак против нацифашистичке идеологије зла и страдања, највеће пошасти двадесетог вијека, док је истог датума 1878. међународно призната Књажевина Црна Гора.

Тринаестојулски устанак нашег народа је тековина која је трасирала слободарски пут Црне Горе и одредила куда треба да идемо. Славимо и чувајмо ту искру слободе, коју као вјечни пламен треба предати генерацијама које долазе.

Уз дубоко поштовање према дјелима и жртвама наших предака, који су дали своје животе да би кренули правим путем, ми данас можемо слободно живјети и градити своју будућност. Обавеза свих нас, као и генерација које долазе, је да останемо доследни и вјерни слободарској и антифашистичкој традицији.

Још једном честитам свима 13. јул“, наводи се у честитки предсједника СО Беране Новице Обрадовића.