У оквиру дводневне манифестације „Дани сјећања на српске јунаке и довровољце“, која се одржала  у Беранама, 8. и 9. октобра  2016. године предсједник СО Беране Горан Киковић приредио пријем за делегацију Удружења ратних добровољаца 1912- 1918, њихових потомака и поштовалаца из војвођанског мјеста Војвода Степа. Пријему је присуствовала и делегација истоименог удружења из Берана која, баштинећи српску традицију, историју и културу, сваке године у октобру организује манифестацију.

Киковић је изразио задовољство што је у прилици да угости људе из Војводе Степе који, како је навео, не заборављају славне странице наше историје.

Предсједник СО Беране Горан Киковић,  је овом приликом истакао и задовољство што се везе између два Удружења одржавају а сарадња продубљује, без обзира што су Беране и општина Нова Црња, којој припада мјесто Војвода Степа километрима далеко. Он је пожелио успјех у раду и Удружењу у Беранама и Удружењу у Војвода Степи, мјесту које је име добило по славном војводи Степи Степановићу. Том приликом је истакао и да је из ових крајева поријеклом и војвода Петар Бојовић, који је један од четири славне војводе из ослободилачких ратова од 1912-1918. године. Поздравио је активности ових удружења која не заборављају своје претке, јер онај који заборави своју пришлост неће имати свијетлу будућност- нагласио је Киковић.

У име делегације из Војвода Степе говорио је предсједник тамошњег Удружења ратних добровољаца 1912- 1918, њихових потомака и поштовалаца, Бранко Савић, напомињући да су након завршетка Првог свјетског рата око 400 српских добровољаца, из различитих крајева Краљевине Југославије, а највише из Црне Горе, Босне и Херцеговине, Лике и Далмације, почели насељавати омеђени простор у дијелу данашњег средњобанатског округа, формирајући мјесто коме дадоше име Војвода Степа.

„Посебно се радујем што смо и ове године дошли у Беране, град из којег су поникли бројни јунаци и добровољци кадри да се, као и наши преци, супроставе окупационим силама. Овакви сусрети показују да никакве међудржавне границе не могу пореметити наше братске односе“, нагласио је Савић.

Током пријема,  размијењени су  пригодни поклони, уз подсјећање  да су удружења из Берана и Војвода Степе  2010. године  потписали  повељу о братимљењу и сарадњи на његовању традиција добровољачког покрета.