Предсједник општине Беране Драгослав Шћекић организовао је данас пријем за најуспјешније пољопривредне произвођаче. Овом приликом, најбољима у овој области додијељене су дипломе и новчане премије за 2018. годину.

Награђене пољопривреднике поздравили су, поред предсједника Шћекића, потпредсједник општине Раде Кљајић и секретар за пољопривреду, туризам, водопривреду и заштиту животне средине Божо Премовић.

Комисије за избор угледних произвођача у пољопривредној производњи за 2018. годину, у саставу Ранко Шћекић, предсједник, Гордана Михаиловић, Александар Голубовић, Миленко Раковић и Младен Лекић, чланови; имала је задатак да обиђе пољопривредне произвођаче са подручја општине Беране, који су остварили завидне резултате на својим имањима из области сточарства, ратарства, повртарства, воћарства, пчеларства, као и најуспјешније пољопривредно домаћинство.

На основу утврђеног стања на терену, као и достављених предлога, према оцјени Комисије, најуспјешнији пољопривредни произвођачи у 2018. години су:

  1. Сточарство – За угледног произвођача из области сточарства је предложен и изабран Светозар Дубак, село Црни Врх;
  2. РатарствоЗа угледног произвођача из области ратарства је предложена и изабрана Милана Шћекић, засеок Бабино (Полица).
  3. ПовртарствоЗа угледног произвођача из области повратарства је предложен и изабран Радоман Делевић, село Буче.
  4. Воћарство – За угледног произвођача из области воћарства је предложен и изабран Бранко Лончар, село Берансело.
  5. ПчеларствоЗа угледног произвођача из области пчеларства је предложен и изабран Радун Дошљак, село Долац.
  6. Угледно пољопривредно газдинствоЗа угледно пољопривредно газдинство је предложено и изабрано газдинство Милутина Милановића, село Будимља.