„Твој успјех је подстрек, али и доказ спортистима у Беранама да се вансеријски резултати постижу само дугогодишњим залагањем, напорним радом и личним одрицањима“, навео је предсједник Шћекић на пријему за нашег суграђанина, Жарка Јанковића који је поставио нови свјетски рекорд у дисциплини тамишивари (техника ломљења).

prijem za žarka jankovića

Предсједник општине Драгослав Шћекић са својим сарадницима, секретаром за спорт, културу, омладину и сарадњу са НВО – Гораном Фолићем и савјетником – Зораном Јојићем, угостио је данас нашег суграђанина Жарка Јанковића, који је Беранама донио титулу, оборивши свјетски рекорд у дисциплини тамишивари (техника ломљења) на Свјетском првенству у борилачким вјештинама које је одржано у Модричи – Република Српска.

prijem za žarka jankovića

Јанковић је за 6.20 секунди успио поломити 45 сипорекс плата, од укупно 50 постављених чиме је оборио свјетски рекорд који је до сада држао Американац Кевин Берквист.

„Што се тиче рекорда наравно да сам задовољан и срећан што још једном свом граду доносим овакву награду“, казао је Јанковић, који се дуги низ година успјешно бави самбо спортом.

Да успјех буде још већи он је освојио и прво мјесто на свјетком првенству у дисциплини Селфдефенс и добио награду за инструктора године WFMA – Свјетске федерације борилачких вјештина и уједно промовисан у званичног инструктора Свјетске федерације борилачких вјештина.

Јанковић се захвалио предсједнику Шћекићу и ресорном секретаријитау за спорт што су омогућили његов одлазак у Модричу и нагласио да су његови планови да наредно Европско првенство у борилачким вјештинама буде одржано у нашем граду.