Предсједник Општине Беране Драгослав Шћекић, са менаџером Дарком Стојановићем и одборником Петром Лабудовићем, присуствовао је јуче свечаности поводом Дана општине Чукарица.

Присутне је поздравио предсједник Градске општине Чукарица Срђан Коларић. У свом обраћању Коларић  је подсјетио на значајне тренутке историје Чукарице и истакао приоритете развоја општине, улагање у инфраструктуру, отварање простора за нове инвестиције, улагање у младе нараштаје, брига о старима и социјално угроженима.

Свечаној академији присуствовали су угледни гости из републичких и градских институција, као и установа са Чукарице, гости из побратимских општина, представници цркава и вјерских заједница, одборничких група, удружења грађана.

cukarica

Предсједник Шћекић јуче је присуствовао и обиљежавању 90. рођендана чувеног југословенског сниматеља  Стевана Лабудовића, хероја Алжирске револуције.

Организатор рођенданске прославе било је Друштво пријатеља Алжира, с којим времешни сниматељ, легенда Филмских новости, већ деценијама сарађује. Свечаности су, поред родбине и бројних пријатеља и колега Стевана Лабудовића, присуствовали и Министар одбране у Влади Србије Зоран Ђорђевић, амбасадор Алжира у Србији Абдел Хамид Шебшуб, амбасадори и чланови Дипломатског кора, представници српских државних установа, Српске православне цркве, чланови Друштва пријатеља Алжира и директорка Музеја историје Југославије Неда Кнежевић.

Током свечаности приказан је и документарни филм са инсертима из Лабудовићевих сведочанстава о алжирском ослободилачком рату