Предсједник општине Беране Драгослав Шћекић разговарао је са државним секретаром за политичка питања, амбасадором Владимиром Радуловићем. Он је у склопу припрема за ступање на дужност изванредног и опуномоћеног амбасадора Црне Горе у Белгији, са сједиштем у Бриселу, а у Холандији и Луксембургу на нерезидентној основи, посјетио и нашу општину. У пратњи амбасадора били су Ђорђе Радуловић и Ана Радовић Капор из Министарства вањских послова и европских интеграција. Састанку су присуствовали потпредсједник општине Беране Драгутин Јоксимовић, менаџер Дарко Стојановић и  руководилац Службе предсједника Дубравка Јованчевић.

Предсједник Шћекић пожелио је добродошлицу амбасадору Радуловићу и упознао га са проблемима са којима се суочава локална самоуправа. Било је ријечи о нагомиланим дуговањима, угашеној привреди, као и високој стопи незапослености у нашој општини.

Предсједник је истакао да сјевер, у развојном смислу, мора имати већу подршку државе јер без развијеног сјевера нема развијене државе. Нагласио је обострану добру сарадњу са Владом Црне Горе и Министарствима.

Потребна је помоћ државних органа како би потенцијални инвеститори препознали овај регион као добру базу и зону за улагање, оцијенио је предсједник Шћекић.

У наставку је саопштио да локална управа посебну пажњу поклања култури и образовању, као и да су Буџетом Општине Беране средства опредијељена за образовање додатно увећана. У том правцу је покренуто и низ других активности, са посебним акцентом на покретање Аматерског позоришта ЈУ Центра за културу.

Предсједник је упознао амбасадора Радуловића да је Беране побратимска општина са Дуделанжом из Луксембурга, у коме живи и ради велики број људи са ових простора, као и са податком да је делегација наше Општине посјетила ову побратимску општину, те је у том правцу потребна помоћ амбасадора како би се сарадња интензивирала.

Амбасадор Радуловић се захвалио на пријему и истакао да је Амбасада кућа свих општина, као и да у том дијелу очекује да локална управа анимира успјешне предузетнике са овог подручја како би контактирали наше дипломатско представништво за сваку врсту помоћи.

На крају је додао да ће наша дипломатска мисија у Бриселу и убудуће радити на повезивању између општина из Црне Горе са градовима и општинама земаља Бенелукса.

IMG_5356 IMG_5358 IMG_5359 IMG_5360