Предсједник oпштине Беране Драгослав Шћекић разговарао је јуче у Беранама са амбасадорком Велике Британије у Црној Гори Њ. Е. Елисон Кемп.

У отвореном и искреном разговору било је, између осталог, ријечи о економском, политичком стању у Беранама, као и о приликама у сусрет локалним изборима у овој oпштини.

Предсједник Шћекић је изразио задовољство посјетом уважене гошће и искористио прилику да упозна са оним што је претходна власт урадила за вријеме свог мандата. Предсједник Шћекић је исказао и свој лични став да односи са Владом Црне Горе у последњем периоду нијесу на очекиваном нивоу, те да је то посљедица скорашњих локалних избора. Он је указао и на високе тензује у сусрет локалним изборима, злоупотребе државних ресурса у партијске сврхе, те чињеницу да то није пут којим наш град и наша држава требају да иду у сурет модерним, европским друштвима.

Амбасадорка Кемп је, уз изразе свог задовољства што је у прилици да посјети и сјевер наше државе, исказала своје интересовање за начин и могућности да се смањи проценат незапослености у Беранама, уз кориштење ресурса који већ постоје на сјеверу.

Амбасадорка Кемп је, у сурет изборима, подсјетила да ће представници међународне заједнице помно пратити изборни дан и дати свој суд у том правцу.