Поводом упокојења Његовог преосвештенства Митрополита Црногорско-приморског, Г. Амфилохија, предсједник општине Беране Драгослав Шћекић прогласио је Дан жалости данас у Беранама и истакао је да је ово најтужнија вијест последњих година.

Предсједник Шћекић прогласио Дан жалости у Беранама због упокојења митрополита Амфилохија: Ово је велики губитак за Црну Гору

Имао сам ту част и привилегију да упознам нашег Високо Преосвећеног владику Амфилохија. Отишао је највећи од нас, изузетан човјек, духовник и интелектуалац. Ово је велики губитак за православну цркву и нашу Српску православну цркву, Црну Гору, за све нас„, казао је предсједник Шћекић.

Заставе на згради Општине и на установама и предузећима чији је оснивач Општина, спуштене су на пола копља

Предсједник Шћекић прогласио Дан жалости у Беранама због упокојења митрополита Амфилохија: Ово је велики губитак за Црну Гору

Предсједник општине Беране донио је одлуку о проглашењу Дана жалости поводом смрти Митрополита Црногорско-приморског, Г. Амфилохија.

Петак 30. октобар проглашава се Даном жалости на територији општине Беране због упокојења високо Високопреосвећеног митрополита Црногорско – приморског Амфилохија. Дан жалости обиљежава се истицањем заставе на пола копља на згради Општине Беране, јавним установама и предузећима чији је оснивач Општина, као и забраном емитовања музике, односно одржавање програма забавног садржаја на јавним мјестима. Одлука ступа даном доношења”, стоји у одлуци.

Митрополит Црногорско-приморски Амфилохије преминуо је у Клиничко-болничком центру Црне Горе.

У петак 30. октобра 2020. године у 8.20 часова, у Клиничко-болничком центру Црне Горе, после примања Свете Тајне Причешћа, упокојио се у Господу Високопреосвећени Архиепископ Цетињски Митрополит Црногорско-Приморски и Егзарх Светога трона Пећкога г. Амфилохије„, објављено je на сајту Митрополије.

Сахрана у недjељу

Патријарх српски Иринеј служиће у недјељу, у Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици литургију поводом смрти митрополита црногорско-приморског Амфилохија.

Након литургије ће бити служено опело и обављена сахрана, саопштено је из Епископског савјета Српске православне цркве у Црној Гори.

Повезана вијест: