Предсједник општине Беране Драгослав Шћекић присуствовао је јуче скупу под називом „Брзина или живот“, који су организовали Влада Црне Горе и Систем Уједињених нација у земљи, у оквиру Глобалне седмице безбједности у саобраћају.

Према ријечима Мине Брајовић, шефице Свјетске здравствене организације,  саобраћајне незгоде нису несреће које се дешавају случајно, већ резултат системских грешака у троуглу човјек-пут-возило и могу се спријечити само кроз удружено дјеловање и системски приступ друштва.

Министри унутрашњих послова, здравља и саобраћаја у Влади Црне Горе исказали су стратешку опредијељеност државе ка даљем унапређењу безбједности друмског саобраћаја која је артикулисана Стратегијом побољшања безбједности у друмском саобраћају за период 2010-2019.

Скуп у Еко згради УН у Подгорици окупио је све релевантне актере из области безбједности у саобраћају укључујући високе представнике Владе, Скупштине, цивилног сектора, међународних организација, академије, приватног сектора и локалне власти, како би зајендичким снагама идентификовали конкретне начине превазилажења растућег проблема безбједности у саобраћају. Учесници су имали прилику да се упознају са пресјеком ситуације када је ријеч о безбједности у саобраћају, глобално и у Црној Гори, као и са најновијим научним препорукама за суочавање са комплексним проблемом какав је безбједност у саобраћају.