Предсједник општине Драгослав Шћекић присуствовао је конференцији „Зауставимо насиље над дјецом“, која је јуче одржана у организацији Владе Црне Горе и УНИЦЕФ-а у Подгорици.

Конференцију је отворио министар правде, Зоран Пажин, који је истакао спремност Црне Горе да постане пуноправан члан глобалног партнерства које је покренуто од стране ЕУ и УНИЦЕФ-а, чиме се наша земља обавезује да заступа право сваког дјетета да буде заштићено од свих облика насиља и једнако заступљено у друштву. Поред министра Пажина учесницима су се обратили отправник послова и шеф сектора за сарадњу у Делегацији Европске уније у Црној Гори, Андре Лис, шеф представништва УНИЦЕФ-а у Црној Гори, Бенџамин Перкс, као и министри чији су ресори учествовали у изради Стратегије за превенцију и заштиту дјеце од насиља (2017-2021).

Учесницима Конференције обратили су се министри: рада и социјалног старања Кемал Пуришић, здравља Кенан Храповић, просвјете Дамир Шеховић, унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић и људских и мањинских права Мехмед Зенка, чији су ресори учествовали у изради Стратегије за превенцију и заштиту дјеце од насиља 2017. – 2021. године.

Конференција је организована у сарадњи са Делегацијом Европске уније и обиљежава почетак друге фазе кампање „Зауставимо насиље“. Прва фаза била је усмјерена на заштиту дјеце од сексуалног злостављања на интернету, док се друга фаза бави заштитом дјеце од породичног насиља и тјелесног кажњавања.

Општина Беране ће се придружити кампањи кроз организацију јавне трибине о овој теми у априлу мјесецу.