Предсједник oпштине Драгослав Шћекић разговарао је данас са представником НВО Вијеће Египћана и Рома, Ардијаном Шаљом о правима и положају ромске и египћанске популације у oпштини Беране.

На састанку, којем је присуствовала и савјетница за Роме у Општини, Љубинка Мијовић, разматрана су питања која се тичу побољшања основних животних услова у насељу Риверсајд.

Предсједник Шћекић је истакао да ће Општина Беране у најскоријем периоду спровести одговарајуће активности како би се услови у Риверсајду побољшали, а које се односе на отклањање нагомиланог комуналног отпада, дератизацију и дезинфекцију објеката за становање и сл.

На састанку су такође разматране и активности које Општина Беране, у сарадњи са предузећима чији је оснивач, спроводи на унапређењу положаја Рома у Беранама, а који се тичу и запошљавања.

На састанку је закључено да ће се наставити заједничка сарадња између Општине Беране и предствника свих невладиних организација које се баве питањима Рома и побољшањем положаја ове популације.

Састанку је присуствовала и савјетница за информисање Ирина Зечевић.