„Овакав сраман потез је доказ да су структуре тајних служби и даље под контролом бившег режима. Апелујемо на директора АНБ-а да се под хитно смијене сви дјелови Дпс хоботнице“, наводи се, између осталог, у саопштењу предсједника општине.

Предсједник Шћекић осудио исписивање графита у МЗ Долац: Чин који долази из ДПС кухиња

Предсједник општине Беране Драгослав Шћекић најоштрије је осудио исписивање графита у мјесној заједници Долац.

Саопштење предсједника општине преносимо интегрално:

„Општина Беране најоштрије осуђује графите, увредљиве садржине, који су исписани на зиду напуштене зграде у мјесној заједници Долац, у Беранама.

Са најдубљим презиром и неодобравањем доживљавамо ширење оваквих наручених порука мржње које долазе из добро познатих кухиња ДПС-а пред данашњи конгрес ове партије.

Понавља се исти сценарио од 30. августа 2020. године, пред парламентарне изборе, када су током ноћи исписани увредљиви графити у насељима гдје претежно живе наши суграђани, комшије и пријатељи Бошњаци и Муслимани.

И овога пута се ради о још једном њиховом узалудном покушају изазивања међунационалних тензија, по већ опробаном сценарију из 90-тих година, али им то Беране, као што није ни тада, неће ни сада дозволити.

Овакав потез је доказ да су структуре тајних служби и даље под контролом бившег режима. Апелујемо на директора АНБ-а да се под хитно смијене сви дјелови Дпс хоботнице.

У Беранама нема мјеста за екстремизам. Овај град не заслужује епитете које они покушавају да наметну и не толерише покушај шовинизма по разним основама.

Овај срамни чин, усмјерен против достојанства сваког грађанина, ни на који начин не може угрозити наше заједништво у Беранама, нити међунационално и вјерско поштовање.

Позивамо надлежне органе да налогодавци и починиоци овог срамног дјела буду што прије пронађени и процесуирани.

Будућност је отворена за људе који су за мир, стабилност, напредак, разумијевање и сарадњу. Такви су грађани Берана“, стоји у саопштењу предсједника општине Беране Драгослава Шћекића.