„Његошевска и Светосавска Црна Гора живјеће вјечно, чуваће сјећање на своје благопочивше свете патријархе, митрополите и владике, и даваће патријархе за трон Светог Саве и очување нашег имена и бића“, стоји, између осталог, у саопштењу предсједника општине Драгослава Шћекића.

ПРЕДСЈЕДНИК ШЋЕКИЋ: Одлазак Патријарха Иринеја још један велики губитак за нашу Цркву

Поводом упокојења Његове Светости Патријарха Српског Господина Иринеја, предсједник општине Беране Драгослав Шћекић саопштио је да је ово још један велики губитак за нашу Српску православну цркву, након недавног упокојења Високопреосвећеног владике Амфилохија.

„Имао сам ту част и привилегију да упознам Његову Светост Патријарха Српског, Господина Иринеја. Скромност и умјереност Његове светости биле су људске и црквене врлине којe су изазвале посебно поштовање. Његов благи глас је одавао посебну топлину и осјећај блискости.

Ово је још један велики губитак, након упокојења Високопреосвећеног владике Амфилохија, за православну цркву и нашу Српску православну цркву.

Његошевска и Светосавска Црна Гора живјеће вјечно, чуваће сјећање на своје благопочивше свете патријархе, митрополите и владике, и даваће патријархе за трон Светог Саве и очување нашег имена и бића“, закључује се у саопштењу предсједника Шћекића.

Поглавар Српске православне цркве (СПЦ) патријарх Иринеј преминуо је рано јутрос, саопштено је из СПЦ.

Патријарх се налазио у Војној болници на Карабурми у Београду.

Од 5. новембра је био на лијечењу, а дан раније је констатовано да је позитиван на коронавирус.