Скупштина општине Беране усвојила је буџет за 2021. годину вриједан 10.700.000 евра.

Предсједник општине Беране Драгослав Шћекић изјавио је да је буџет Општине Беране за 2021. годину реалан и да очекује да ће у току наредне године доћи до ребаланса буџета, као и да ће 2021. бити година са највећим радовима.

Обраћајући се одборницима опозициног Дпс-а и њихових коалиционих партнера, који су критиковали буџет, предсједник је казао да је Управа јавних радова из периода њихове власти на државном нивоу обмањивала Општину Беране о почетку радова на изградњи кружног тока код Богавског брда, гдје су се некада налазили семафори.

Подсјетио је и да су заустављени радови на изградњи пута Беране – Петњица.

Господо из Дпс-а размишљамо о томе да распишемо приjeвремене локалне изборе и да грађани Берана дају свој суд о томе како радимо ми, а како сте радили ви„, казао је Шћекић.

Предсједник Шћекић је током излагања подсјетио шта је урађено у дијелу капиталних инвестиција у Беранама, затим на обавезе које се тичу враћања кредита, а које датирају из времена претходне власти. Говорио је и о капиталним улагањима.

Када се ради само о уличној расвјети, ми смо за ових седам година поставили више километера расвјете него што је постављено за педесет година прије тога„, рекао је Шћекић.

Предсједник општине је на крају честитао предстојеће новогодишње и божићне празнике.

На дванаестој сједници Скупштине општине Беране, одржаној у Сали Центра за културу због поштовања епидемиолошких мјера, усвојено је и више дугих значајних одлука и извјештаја.