Предсједник општине Драгослав Шћекић разговарао је са представницима медија на традиционалном годишњем радном доручку, организованом пред наступајуће новогодишње и божићне празнике.

Предсједник Шћекић говорио је о активностима у години на измаку, као и о плановима за предстојећих 12 мјесеци.

„Успјешно су реализовани значајни инфраструктурни пројекти. Завршена је реконструкција источне трибине градског стадиона, отворена је нова спортска хала, приводе се крају радови на изградњи канализационе мреже и колектора за отпадне воде и уређењу градских саобраћајница. Све ово говори у прилог тези да Беране добија изглед савременог града који из године у годину напредује“, казао је предсједник и додао да ће Општина наставити са активностима и у наредној години за коју су већ дате смјернице, усвајањем буџета и плана јавних радова.

„Морам истаћи да смо у претходном периоду велику пажњу посветили консолидацији финансија, као и да је овогоддишњи буџет близу 70% увећан у односу на онај из 2014. године када смо ступили на власт. Тиме се стварају услови за рјешавање бројних проблема грађана, што ће самим тим допринијети побољшању квалитета живота у Беранама“.

Предсједник је подвукао да ће и у наредном периоду највећа улагања Општине бити усмјерена на образовање и културу, као и у стварање повољног економског амбијента.

„Наш циљ је да створимо одговарајуће услове како би могли да се покрену одређени бизниси и на тај начин отворе нова радна мјеста. То са друге стране захтијева додатна улагања у инфраструктурне пројекте што ћемо ми наставити и у 2019. години“, напоменуо је.

Предсједник Шћекић је на крају указао на значај конструктивне и коректне комуникације коју је Општина Беране током ове године имала са медијским кућама, притом посебно наглашавајући да су новинари својим извјештавањем са догађаја и манифестација у граду информисали професионално и објективно јавност.