Предсједник општине Беране Драгослав Шћекић са сарадницима, пред наступајуће празнике, приредио је у просторијама општинског бифеа радни доручак са новинарима, настављајући тиме традицију дружења са посленицима јавне ријечи на крају године.

Предсједник Шћекић на радном доручку са новинарима

Година на измаку била је успјешна за локалну управу, истакао је предсједник Шћекић, наглашавајући да су новинари својим извјештавањем са догађаја, кроз које су реализоване бројне активности, дали значајан допринос приказујући на објективан начин све што се ради.

“У овој години смо радили у правцу да наш град развијамо на најбољи начин. Јако је значајно када се заoкружи година са превазиђеним проблемима или далеко мањим у односу на рад који је локална самоуправа уложила”, казао је предсједник општине, наглашавајући да је Општина Беране међу значајнијим у Црној Гори у сваком смислу, као и да је обавеза да се та улога одржи и унапређује из дана у дан.

„Медији су пријатељи сваке власти уколико објективно извјештавају и критички се односе у сегментима гдје је оправдано“, нагласио је.

Предсједник је поновио став од раније да без квалитетне локалне самоуправе нема ни квалитетних институција на државном нивоу.

“Трудимо се да повећамо ниво професионалности, иако је на том пољу у периоду иза нас доста и урађено“, рекао је предсједник и подвукао да нас током наредне године очекује нас реализација великих пројеката који ће допринијети повећању квалитета живота наших грађана.

У наставку се осврнуо на проблем који се тиче запослености.

“Отворена су нова радна мјеста у трговини и другим сегментима, али не и у производњи а то је проблем чиатве државе. Постоје изузеци у пољопривредној производњи али то још увијек није ниво на којем би требало да буде. Надам да ће сарадња са ресорним министарством у наредном перидоу дати конкретне резултате и у том дијелу”, закључио је предсједник.

На крају је предсједник општине честитао новинарима предстојеће новогодишње и божићне празнике.

У име представника медија, предсједнику и његовим сарадницима на квалитетној сарадњи захавлио се Мићо Секуловић из Вечерњих новости.

Радном доручку су присуствовали Туфик Софтић и Снежана Милић (Радио Беране), Милица Секулић и Вања Ракоњац (РТЦГ), Саша Радуновић (Портал Еспона), Драган Дедовић (Радио Црне Горе) и Александра Ралевић (Портал Млади Берана).

У име Општине били су присутни потпредсједници Раде Кљајић и Марко Лалевић, шефица кабинета предсједника Дубравка Јованчевић, савјетник за информисање Никола Урошевић и фотограф Ана Томовић.