Предсједник општине Драгослав Шћекић присуствовао је пословном ручку са Њ.Е. Маргарет Ен Уехаром, амбасадорком Сједињених Америчких Држава у Црној Гори, а који је организован од стране Америчке привреднe коморe у Црној Гори (AmCham Montenegro) за своје чланове, представнике државне и локалне управе, као и представнике међународних организација.

Централна тема скупа била је дискусија о стању пословног амбијента, као и економски утицај НАТО и ЕУ интеграција из перспективе Амбасаде САД-а. Оцијењено је да се мора наставити путем реформе пословног амбијента, изградње добре пословне праксе и стварања фер и конкурентног тржишта за све учеснике у циљу привлачења одрживих страних инвестиција.

Главна гошћа догађаја, амбасадорка Уехара, током говора осврнула се на кључне успјехе и изазове у првој години свог мандата у Црној Гори. Такође, амбасадорка је истакла значајну улогу AmCham-а у пословном свијету, уз препоруке како заједничким снагама можемо остварити још снажнији утицај на бизнис окружење.

Америчка привредна комора основана је 2008.године и окупља 74 америчке, међународне и локалне компаније које послују у Црној Гори. Њена мисија је да у Црној Гори допринесе унапређењу пословног амбијента у циљу привлачења америчких и других страних инвестиција.