Предсједник општине Драгослав Шћекић боравио је у Вашингтону на 65. Националном молитвеном доручку  на позив организационог одбора Конгреса САД.  Молитвеном доручку је присуствовало 3500 званица из свијета политике, друштва и економије из преко 100 земаља.  Најзначајнији  говорници на главном догађају били су предсједник САД Доналд Трамп и Бери Блек, капелан Сената САД.

У оквиру богатог програма НМД, предсједник Шћекић је имао прилику да се да разговара  о актуелним политичко- економским темама, посебно  са представницима  из југоисточне Европе и региона, као и са конгресменом САД Робертом Андерхолтом.

У билатералним сусретима са  представницима Југоисточне Европе и региона, разговарало се о могућностима  постизања економске сарадње и размјени искустава на локалном нивоу.  Небојша Калуђеровић, амбасадор Црне Горе у Вашингтону и Жељко Перовић, амбасадор у Уједињеним нацијама су за делегацију из Црне Горе организовали радну вечеру на којој се разговарало о раду наших амбасада у САД и при УН,  очекивањима од нове америчке администрације, као и могућностима сарадње са црногорском дијаспором у Сједињеним државама.