Предсједник општине очекује да ће Беране у наредном периоду добити статус бање. На тај начин ће вишегодишња идеја локалне самоуправе бити спроведена у дјело. То ће, према његовим ријечима, допринијети бржем развоју градa.

Предсједник Шћекић: На мјесту старе хале саградићемо нову за ОСИ, наредне године почињемо са реконструкцијом западне трибине Градског стадиона

После изградње савремене Спортске хале у Беранама и реновирања источне трибине Градског стадиона, већ наредне године почиње реконструкција западне трибине. Тиме ће, како је казао предсједник општине Беране Драгослав Шћекић за РТЦГ, бити употпуњена спортска инфраструктура чиме ће се створити најбољи услови за тренинге како за колективне, тако и за индивидуалне спортове.

„Ми смо, прије свега, завршили пројектну документацију и очекујемо да добијемо ревидован пројекат наредних дана. Након тога, почетком наредне године, крећемо у расписивање тендера за прву фазу радова на реконструкцији западне трибине Градског стадиона. Покушаћемо да буде што бржа и већа динамика самих радова.

Сходно нашим тренутним могућностима и оним што смо планирали општинским Буџетом за 2020. годину, прва фаза обухватиће припремне радове, инсталатерске радове и изолатерске радове тј. постављање хидроизолације, како бисмо трајно обезбиједили подтрибински простор. Касније нас очекује наткривање трибине. Даљи ток радова зависиће од додатних финансијских средстава. Ту свакако рачунамо на одређене донације, како би био обухваћен што већи обим радова.

Предсједник Шћекић: На мјесту старе хале саградићемо нову за ОСИ, наредне године почињемо са реконструкцијом западне трибине Градског стадиона

Вриједност укупних радова је преко милон евра, док ће само прва фаза коштати око 300.000 евра. Најважније је да почнемо“, казао је предсједник Шћекић.

Уз велику подршку Фудбалског савеза Црне Горе (ФСЦГ), који је до сада кроз сарадњи са Општином уложио значајна средства у уређење Градског стадиона, спортисти су добили мјесто за одигравање утакмица и мјесто какво заслужују.

Предсједник Шћекић: На мјесту старе хале саградићемо нову за ОСИ, наредне године почињемо са реконструкцијом западне трибине Градског стадиона

„Фудбалски савез није стао на тој помоћи, као добром односу према Општини Беране, него су помогли и недавно постављање рефлектора. Значајна средства су у питању, уложено је преко 600.000 евра“, навео је предсједник.

Општина Беране има велике планове када је спорт у питању. На мјесту гдје је била стара спортска хала градиће се нова, прилагођена особама са инвалидитетом.

„Оно што планирамо у будућем периоду јесте управо спортско-рекреативни туризам.

У нашим будућим плановима јесте да реконструишемо порушену халу спортова, да је прилагодимо лицима са инвалидитетом, како би могли у тој хали да обављају одређене спортске активности, а и да организујемо такмичења на ширем, међународном нивоу.

У оквиру тога да наш медицински центар добије улогу регионалног и да заокружимо једну причу спортску и медицинску, и да имамо једну озбиљну понуду не само на нивоу Црне Горе, већ и на међународном“, истакао је предсједник.

Предсједник општине очекује да ћемо у наредном периоду добити шансу да идеја која већ дуго живи, а којом би Беране добило статус бањског града, буде спроведена у дјело. То ће, према његовим ријечима, допринијети бржем развоју града.