Промоција јавне етике и добре управе на локалном нивоу је у фокусу 31. сједнице Конгреса локалних и регионалних власти Савјета Европе

У Стразбуру се од 19-21. октобра 2016. године одржава 31. Сједница Конгреса локалних и регионалних власти Савјета Европе (Конгрес). Овогодишња тема која је у фокусу рада Конгреса је „Етика и транспарентност на локаном и регионалном нивоу“.
У оквиру ове теме Конгрес ће разматрати два извјештаја и то „Спречавање корупције и промоција јавне етике на локалном и регионалном нивоу“ и „Непримјерено коришћење административних ресурса у току изборних кампања и улога изабраних представника са локалног и регионалног нивоа“. Чланови Конгреса ће такође разматрати и извјештај о учешћу жена на локалном и регионалном нивоу, као и Стратегију Конгреса за борбу против радикализације на локалном нивоу.
На самом почетку рада, Конгрес је верификовао нове делегације земаља чланица за наредни четворогодишњи мандат. Конгрес је изабрао и нову предсједницу – Гудрун Мослер Торнстром, која је прва жена изабрана за предсједницу Конгреса.
Сједници Конгреса присуствује испред Делегације Црне Горе у Конгресу Драгослав Шћекић, предсједник општине Беране, и Вања Старовлах, секретар Делегације.