Предсједник општине Беране Драгослав Шћекић борави у Стразбуру од 28. до 30. марта 2017.  на 32. сједници Конгреса локалних и регионалних управа Савјета Европе, као члан Конгреса из Црне Горе.

Теме 32. сједнице укључују дебате о улози локалних власти о питањима миграција. Конгрес ће расправљати о стању локалне и регионалне демократије у Финској, Малти, Естонији и Исланду и  извјештају посматрачке мисије о локалним изборима у Босни и Херцеговини. Полазећи од налаза мисије која је боравила у Турској у октобру и децембру 2016. г. усвојиће се извјештај о стању у тој земљи, посебно у смислу притворених изабраних градоначелника који су замијењени особама постављеним од стране Владе.

На дневном реду је и усвајање чек-листе о превенције злоупотребе административних ресурса током изборног процеса на локалном и регионалном нивоу, као и тематске дебате о грађанском учешћу, самосталности младих и њиховом приступу тржишту рада, јавним подацима, људским правима на локалном и регионалном нивоу и борби против анти-ромства.  На 32. сједници ће се обиљежити и 10. годишњица Европске недеље локалне демократије.