Поводом обиљежавања Међународног дана бијелог штапа, Општина Беране, Савез слијепих Црне Горе, Параолимпијски комитет Црне Горе и Организација слијепих за Беране, Андријевицу, Плав и Рожаје, организују традиционално годишње окупљање слијепих и слабовидих лица Црне Горе под слоганом “Никада не одустати јер је све могуће у животу“ у петак 9. октобра 2015. године, са почетком у 19.00 сати, у сали Центра за културу у Беранама.

Тим поводом, предсједник Општине Беране Драгослав Шћекић са сарадницима састао се са предсједником Управног одбора Савеза слијепих Црне Горе Божидаром Дендом, извршним директором Гораном Мацановићем, као и извршним директором организације Савеза Слијепих за Беране, Андријевицу, Плав и Рожаје Бранком Раичевићем.

Предсједник Шћекић поздравио је госте и исказао задовољство због догађаја који ће се и ове године одржати у Беранама.

У протеклом периоду урађено је много из домена социјалне одговорности, за дјецу, ометене у развоју, породице. Упркос кризи у економском смислу, одлучни смо у најмери да реализујемо овакве и сличне програме како бу побољшали квалитет свих наших грађана, ријечи су предсједника Шћекића.

Божидар Денда, предсједник Управног одбора Савеза слијепих прије свега захвалио се на разумијевању и слуху исказаном за особе са дјелимичним или потпуним оштећењем вида. Организација оваквих догађаја прилика је и да јавност препозна значај ове теме у циљу општег добра.

Горан Мацановић говорио је о организацији Савеза и локалним организацијама, скоро 70 година њиховог постојања, учешћу у европском и свјетском савезу слијепих и активностима које спроводе. Све њихове активности, усмјерене су на укупно побољшање квалитета живота.

Присутнима се обратио и Бранко Раичевић и захвалио се локалној управи на челу са предсједником Шћекићем за пажњу коју им посвећује.

Састанку су присуствовали потпредсједник др Зоран Марсенић, секретар Секретаријата са спорт, културу, младе и сарадњу са НВО Зоран Јојић.