Предсједник Општине Беране Драгослав Шћекић уручио је младој продуценткињи Јелени Шошкић признање за реализацију програма „Развој културе на сјеверу“, за представу „Лице“, која је рађена у продукцији Центра за културу а уз подршку Општине Беране и Министарства културе.

Уручујући суграђанки општинску награду, предсједник Шћекић је истакао да ће Општина наставити да подржава младе људе који својим радом и залагањем доприносе заједници.

Наша обавеза као локалне самоуправе je да и на овај начин пошаљемо поруку да су образовани млади људи најважнији ресурс Берана и Црне Горе и да су као такви, најбољи промотери вриједности једног друштва. Том циљу ће Општина Беране наставити да буде посвећена и убудуће„, казао је предсједник Шћекић.

Продуценткиња Јелена Шошкић је истакла да јој причињава велику част и задовољство што је добитница општинске награде, подсјећајући да је Општина Беране, на челу са предсједником Шћекићем, подржала раније иницијативу за продукцију представе „Лице“, како финансијски, тако и логистички, aна којој је она била ангажована.

Овакве награде пуно значе, нарочито јер сам на почетку свог пута и зато што су знак да се препознају труд и залагање. Надам се да ће овакве иницијативе бити пракса и у будуцности јер има младих људи који желе да стварају и доприносе заједници и треба их подупријети. Вољела бих да награда коју сам добила буде знак почетка мог стварања у родном граду, које ће се надам се наставити„, казала је Јелена.

Јелена Шошкић је рођена 03.06.1995. године у Беранама. Завршила је основне и специјалистичке студије на Факултету драмских умјетности, на Цетињу – смјер продукција. Током студија радила је као продуценткиња неколико студентских филмова, међу којима је најскорији дипломски филм „Ела“ који је у постпродукцији.

Била је ангажована и као организаторка на играној серији „Груди“ редитељке Марије Перовић. Продуцирала је представе „Лице“ редитеља Зорана Ракочевића, „Мали Тесла“ редитеља Петра Пејаковића и „Аура“ по тексту Саре Ђуровић. Већ три године ради као коориднаторка студентксе селекције Филмског фестивала Херцег Нови – Монтенегро филм фестивал.