Предсједник општине Драгослав Шћекић, предсједник СО Беране Новица Обрадовић и шефови клубова одборника у локалном парламенту састали су се са предсједником Скупштине Црне Горе Алексом Бечићем, који је боравио у првој радној посјети Беранама.

На састанку, којем су присуствовали још потпредсједник општине Марко Лалевић, главни администратор Миладин Тмушић и шефица Кабинета предсједника Дубравка Јованчевић, предсједник Бечић изразио је задовољство посјетом Беранама, похваливши многобројне пројекте који су реализовани уз велику посвећеност, међу којима се нарочито истиче изградња постројења за пречишћавање отпадних вода.

Руководство Општине Беране упознало је предсједника Бечића са значајним резултатима рада општинске управе, који ће значајно утицати на побољшање квалитета живота становника овог дијела Црне Горе.

Предсједник општине Беране, Драгослав Шћекић, изразио је посебно поштовање и захвалност предсједнику Бечићу на посјети Беранама, истичући да је ријеч о првој посјети предсједника Скупштине Црне Горе нашој општини. Он је упознао предсједника Бечића са реализованим пројектима и будућим развојним плановима Општине Беране, али и указао на неопходност одређених законских измјена у циљу јачања положаја локалних самоуправа и даље децентрализације Црне Горе.

Предсједник Скупштине општине Беране, Новица Обрадовић, упознао је предсједника Бечића са радом локалног парламента, истичући значај сарадње са Скупштином Црне Горе у циљу доношења квалитетнијих законских рјешења и одлука. Говорећи о неопходности успостављања културе дијалога на сваком мјесту, он је нагласио важност сарадње свих политичких актера, у циљу унапређења квалитета живота грађана.

Током разговора, предсједник Бечић је изразио задовољство радом извршне и законодавне власти у Беранама, нарочито током сложене економске ситуације изазавне коронавирусом.

„Стратешко управљање природним ресурсима, оснаживање пољопривреде и диверзификација туризма представљају оргоман потенцијал развоја Берана и цијелог сјевера Црне Горе“, истакао је предсједник националног парламента.

Он је указао на важност проактивног дјеловања Владе Црне Горе и Општине Беране на преиспитивању лоших концесионих уговора, укидању увозничких лобија, заштити домаћих произвођача и очувању животне средине.

Током посјете он је обишао и Спортски центар Беране, а том приликом, директор Дарко Бубања упознао је предсједника Бечића са пројектом изградње источне трибине стадиона Беране, у који су Општина и Фудбалски савез Црне Горе уложили 1.700.000 еура. Обиласку је присуствовао и секретар за спорт, културу, младе и сарадњу са НВО Горан Фолић.